Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

pátek 15. listopadu 2013

Beroun-Srbsko-Karlštejn

Využili jsme volna během podzimních prázdnin a vyrazili na výlet s našimi kamarádkami Ivankou, Lucinkou a Aničkou. Plán byl jasný - dorazit z Berouna do Srbska pěšky a pokračovat vláčkem na Karlštejn. 
Vstupenky jsme koupili předem po internetu, vlakové spojení ze Srbska jsem si také vyhledala, nadělala sendviče a ráno se mohlo vyrazit... Dokonalá příprava :-)
Děti se bavily duhovými lízátky, my holčičími řečmi a cesta nám krásně utíkala... Leč ne tak rychle, jak bylo původně v plánu, takže poslední úsek cesty byl spíš běh než chůze... Na vlak jsme dorazili těsně včas a s jazykem na vestě ho vyhlíželi...a vyhlíželi... a vyhlíželi... Abychom z malého plakátku na zdi zjistili, že pro dnešní den a zítřek je na trati výluka, o které ani pan internet nic nevěděl :-)
Tak a co teď? Prohlídku nestihneme, není šance se tam dostat včas... Ještě že jel kolem zřejmě náhradní spoj o jednom vagónku, který nás tam odveze... Ale pořád nám spousta minut chybí... Takže žádné odpočívání nebo sváča, hledáme telefonické spojení přímo na hrad... Nenašli... Takže spojení na památkový ústav, který hrad spravuje... Super, máme vyhráno... Když z vlaku nahoru na hrad poběžíme, paní průvodkyně výpravu pozdrží hned v prvním sále a počkají tam na nás... A tak se také stalo. :-)
No naběhali jsme se vážně dost. Legrace bylo taky habaděj. Prohlídka byla úžasná a hrad je to nádherný... No a teď si ten luxusní oběd opravdu zasloužíme... a bez výčitek ;-)











 










4 komentáře: