Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

pátek 27. září 2013

Z naší kuchyně

Když už jsme většinu léta trávili doma sami... S dvěma angínami pana B. a věčně zaneprázdněným tatínkem... Neodolala jsme tomu, abych alespoň občas vytáhla foťák a cvakla si některou z našich dobrot.
Jak už jsem několikrát zmiňovala, vařím a peču denně. Ani ne proto, že bych tak ráda měla ruce od mouky nebo si vychutnávala kroužení vařečkou, ale spíš proto, že si užívám ten okamžik, když rodině chutná... Ty rozzářené úsměvy dětí, když otevřou dveře a zavolají: "Maminkooooo, tady něco voní"... A taky si uvědomuji, že to, co jíme, nás ovlivňuje víc, než jsme ochotni si připustit... Takže takhle se baští u nás ;-)

Bazalkový sorbet


Borůvkové koláčky a koláče :-)


Borůvkový Eton mess s mátovým cukrem


Hermelín plněný fíkovou pastou se sušenými švestkami


Domácí vanilková zmrzlina s olivovým olejem a fleur de sel


Játrová paštika s brusinkami


Pudink z podmáslí s domácí marmeládou z růžových květů


Tvarohové knedlíčky v perníku se švestkovou omáčkou



středa 18. září 2013

Předposlední den prázdnin

Tak jo, jsme zpět.. Oba... Jak já, tak můj foťáček ze servisu. Snad konečně zase čistý a seřízený. :-)
Dnes tedy ještě s fotkami z prázdnin... A že ty letošní, byly ty nejhorší, co jsem já a děti zažily... Ale o tom až časem. Ještě to musíme všechno vstřebat... 

Plánů máme spoustu, takže fotky zase budou... I ten Projekt 52 doženeme. A když my něco slíbíme, tak to bude ;-)

Poslední prázdninovou sobotu jsme se vydali do zábavního Parku Mirakulum. Možná tak nějak nostalgicky uzavřít to "dětství", před nástupem do školy... A možná jen proto, aby ta dětská očička zase chvíli zářila... 

I když tohle se asi úplně nepodařilo. Někde tam uvnitř jim zrada a nejistota hloubí v srdci cestičky a každý, kdo je zná, to vidí... I když vlastně každý ne. Jen ti, co jim na nich záleží. Lidé, co sami sebe nepovažují za středobod vesmíru... Ale naštěstí je takových kolem nás ještě dost... A já tyhle dva moje poklady nedám a to srdíčko jim dám zase do kupy... JÁ MŮŽU... A JÁ TO ZVLÁDNU!