Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

čtvrtek 1. srpna 2013

Alfons Mucha

Tak tohle se vůbec nepovedlo... Teda ne ten den, výlet, počasí nebo tak něco... Prostě mně se to nepovedlo...
S rodinou jsme se rozhodli, že jsme se dlouho nevěnovali kultuře a naplánovali jsme si Muchův den. Ráno výstavu plakátů Alfonse Muchy v Obecním domě a odpoledne jeho Slovanskou epopej ve Veletržním paláci.
Děti byly víc než zlaté. Se zájmem sledovaly každý plakát, vybíraly ten nejhezčí, probíraly společně s námi jejich názvy,... prostě bylo to moc fajn.
Na oběd jsme si zašli do výborné thajské restaurace, protože thajskou kuchyni všichni milujeme... A co je lepšího do žhavého horkého dne, než tahle superostrá kuchyně? :-)
Slovanská epopej je opravdu velkolepé dílo a dětem vyrazila dech. Slečna M. si hned na začátku vyžádala brožurku s popisy jednotlivých obrazů a nedala ji z ruky. I když se s "nudným a kostrbatým" textem trochu prala a někdy nevěděla, která bije, přečetla ji celou... Tedy skoro celou. Dva obrazy jsem zvládla já a jeden náš taťka... a byla nám opět zabavena :-)
Den jsme zakončili v jedné z našich oblíbených pražských kaváren u ledového kafe a taky několika koktejlů a domů jsme dorazili téměř za tmy.
... No a teď k tomu mému průšvihu... Prostě se to nějak sešlo. Export fotek z Lightroomu jsem dělala nadvakrát, kvůli horku mi kleknul notebook a o den později už jsem zapomněla, že jsem nezazálohovala všechno... A pak jdu upravovat fotky z víkendu a ať koukám, jak koukám, většina fotek je v čudu. Prostě jsem si celou první polovinu dne, se všemi portréty, fotkami z restaurace i ze zastávky tramvaje, vymazala a vysypala z koše...
Stane se. :-( Takže alespoň ta druhá a o mnoho horší polovina fotek, na které je vidět, že ISO 1600 a výš, opravdu můj foťák nezvládá, ani kdybych se na hlavu postavila :-D