Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

neděle 16. června 2013

Na bezu

Vím, jsem ostuda. Nějak se letos s tím focením ne a ne po té zimě rozjet... Ono vlastně nebylo co fotit. Buď jsme byli doma kvůli nemoci, kvůli dešti nebo kvůli práci na zahrádce. Ne že by mě to nebavilo, baví mě to moc. Ale není to nic, co by stálo za focení... Pokud tedy někdo vyloženě netouží právě po tom, aby viděl celou naši rodinu špinavou od hlíny :-)...  
Když už se konečně udělalo krásně, vyrazili jsme s rodinou na každoroční sběr květů černého bezu... Procházka to byla dlouhá, ale moc jsme si ji užili. Děti se stále předháněly, kdo první doběhne k dalšímu keři a nastříhá ty největší květy. A my si užívali toho, jak nás sluníčko nabíjí svou energií.















Základ už je hotový. Děti kvítky ostříhaly z tvrdých stonků...
A teď ještě pokrýt citrony, dva dny doplňovat led a udržovat v chladu... 



A za odměnu jsem měla pro ty moje pracanty nachystané malinové tiramisu zdobené sušenými malinami v čokoládě... A musím říct, že tohle je opravdu mňamka



sobota 1. června 2013

Canon ZOOM Praha 2013

Ve středu proběhl devátý ročník Canon ZOOMu v Praze a i když tenhle týden není zrovna pro naši rodinu veselý, tuhle akci jsme nemohli vynechat. Přeci jen jsem měla domluvený babinec už hodně dlouho dopředu a nějaké to odreagování jsem potřebovala jako sůl... a zbytek rodiny také. 
I přes své původní zaječí úmysly, že nechám svůj Canon 600D doma, jsem na něj nasadila pevnou stovku a čapla ho do ruky. Holky by mi to neodpustily :-)
Počasí vypadalo dopoledne idylicky a my se vydali lanovkou nahoru a dál ke slonům a hrochům... A pak "bum" a začala příšerná průtrž mračen, která nás minimálně na hodinu uvěznila pod střechou restaurace. Zatímco holky fotily alespoň kapky, přemýšleli jsme, jestli tohle dneska vůbec skončí a my se pohneme dál. Zvířata nahoře jsou pro nás a naši fotovýbavu přeci jen dost daleko a potřebovaly jsme ulovit nějakou tu soutěžní fotku víc z blízka... A i když nás déšť ještě odpoledne několikrát proškolil, už nepršelo tolik a my se mohli vydat dál dolů k lemurům, gorilám a kočkovitým šelmám.

Protože Canon ZOOM je i soutěž, kde se soutěží jen s fotografiemi vyfocenými ten den, do jpg, bez jakékoliv úpravy, vložím sem několik fotografií přesně tak, jak mi vylezly z foťáku. Je jich jen pár, protože já jich doslova pár vyfotila.
Vím, že hrají všemi barvami. Bílá by potřebovala vyvážit. Chybí kontrast, černá není někdy černá a kompozice někdy taky úplně nevychází... Ale myslím si, že to třeba některé z vás bude zajímat...











Tak ISO 6400 už je docela znát :-) ... samozřejmě bez odšumění




No a jsme zase u toho... Tohle nemám ráda, neumím to... Opět jsme nechtěla do soutěže žádnou fotku dát, že to přeci nemá cenu... A opět mě Baruška a holky ukecaly...
A ač se to ještě za celých 9 let soutěže nestalo... a pro mě to také zní jako ta nejnepravděpodobnější věc na světě... vyhrála jsem po roce opět první místo. 
Jestli konečně dostanu odvahu alespoň na to, abych nafotila kamarádce holčičky, to netuším... ale u srdce to hřeje hrozně moc. Děkuji!

Všechny soutěžní fotografie.... CANON ZOOM 2013