Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

středa 30. května 2012

Canon ZOOM Praha

Včera proběhl v Praze v ZOO další ročník oblíbené akce Canon ZOOM. Loni jsem ještě netušila, že něco takového existuje, protože rozhodnutí, že si asi koupím zrcadlovku, ještě nebylo ani na světě... ale letos jsem si ho už ale nemohla nechat ujít.
Bára se chtěla letos zúčastnit soutěže, ale mně se popravdě moc nechtělo. Co taky já jako začátečník můžu čekat, že? Ale abych netrhala partu, nechala jsem se ukecat a přepnula po mnoha měsících poprvé zpátky z RAWu do jpg. 

Soutěžní fotografie musely být foceny právě do jpg a bez jakýchkoliv dalších úprav... prostě tak, jak vylezou z foťáku. Ale protože jsme s Barčou přišly hlavně testovat lepší stroje, objektivy na které nikdy nebudeme mít a povídat si, moc jsme toho soutěžně nenacvakaly :-))
A tak vám sem poprvé dávám fotografie tak, jak jsem je nafotila. Bez úprav, bez rovnání, bez úprav expozice,...takže prostě s chybami. Ale když už, tak už :-)) 

PS: Ty horší jsem samozřejmě smazala...a že těch rozmazaných fotografií...hlavně těch kapek... bylo :-D




Canon EF50mm f/2.5 Compact Macro


Canon EF-S60mm f/2.8 Macro USM 
A kapička menší než špendlíková hlavička :-)


Canon EOS 5D Mark III 
Canon EF300mm f/2.8L IS II USM +2x III






 
Lovci jsou loveni :-)








 Beruška bez teček


Canon EF85mm f/1.2L II USM .... na clonu 1,2

 
A ještě Baruška s pevnou pětaosmdesátkou na clonu 1,2


 
No a tady nějak najednou nevím, co napsat...
Asi jen to, že mám obrovskou radost, že zrovna tahle moje fotka letošní pražský Canon ZOOM vyhrála. Vůbec ne kvůli té výhře, ale kvůli tomu, že to  ocenění a těch pár milých vět, od několika profesionálních fotografů, pro mě hrozně moc znamená. Je to něco, co jsem upřímně v životě nečekala...a co mi už nikdo v životě nevezme.
















pátek 25. května 2012

Dobříš

Prckové chtěli na výlet... Ale ne jen tak pěšmo, ale hezky na svých odrážedlech. Jenže kam vyrazit? Sluníčko pražilo a tak se nám nechtělo jezdit někde u řeky nebo na cyklostezkách kolem... a tak vyhrála Dobříš. Lépe řečeno anglický park u zámku. 
Cestou jsme se stavili na obědě na americkém ranči, pak jsme se procházeli a projížděli v anglickém parku a odpoledne jsme zakončili ve francouzském parku... Prostě takový "mezinárodní" den :-)



První letošní máky....Zatím tedy jen na cizí zahradě :-)




 



Slečna M. se čertí, že do francouzského parku nesmí s odrážedlem....a dělá bubliny :-))









A cestou domů jsem viděla na louce tuhle krásu



pondělí 21. května 2012

Piknik u vody

Minulé pondělí nám přišla poštou nová pikniková deka... obrovská deka... prostě konečně pořádná deka pro naši rodinu. Prckové ji vytáhli společnými silami krabice a prohlásili: "Zítra pojedeme na piknik...Prosíííííím."
A tak jsme sbalili v úterý plnou krabici jídla a vyrazili směr Orlík, že si najdeme nějaké to tiché opuštěné místo u vody. A tak jsme se celé odpoledne váleli, běhali po louce, házeli kamínky do vody a poslouchali kuňkání žab a ševelení velkého dubu nad námi.













pátek 18. května 2012

Nestíháááám

Tak tenhle týden nějak nestíhám... Práce, práce, práce,... Včera se naštěstí našla skulina na oběd s kamarádkou a jsem za ni moc ráda, ale na fotky nějak kašlu... Tedy pokašlávám :-)) Mám tu ještě neupravené obyčejné rodinné cvaky z minulého úterý a od té doby jsem se k ničemu pořádnému nedostala. Ale aby nebyla na blogu až tak dlouhá pauza, tak vkládám alespoň pár fotek z nedávné doby, které prostě nějak nebyla nálada sem vložit... A užijte si víkend!