Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

pátek 30. března 2012

Zahrada po dešti

Všichni už fotí jarní kytičky jako o život a u nás je to nějaké opožděné a moc toho nekvete...Tedy předevčírem ještě skoro nic nekvetlo, ale dneska už pár kytek vystrčilo hlavy. Bohužel nemáme asi na zahradě ty správné kytky, co se chtějí stát mými modelkami a tak si mírnix týrnix vylezou teď, když je všude šedo, tma a prší... Dneska, zítra, pozítří,... pořád má pršet... Ale já už to nevydržela a alespoň pár cvaků jsem udělat musela. Není to nic moc a nevím, jestli to vůbec stálo za to válení v blátě,... ale musím trénovat, než rozkvete sakura... Královna naší jarní zahrady.












sobota 24. března 2012

Červený akcent

Další téma soutěže - Červený akcent...Přesně jsem věděla, pro jaký snímek si do lesa půjdu. Nakoupila jsem ta nejkrásnější červená jablka, co měli, naleštila jsem je a vyštrachala doma košík a svůj starý svetr....
Neděli jsem trávila stříháním uschlých travin a zmrzlých výhonů bambusu na zahradě. Ruce poškrábané do krve, ale makala jsem, jen se za mnou prášilo, abychom už mohli vyrazit do lesa....A sluníčko svítilo a hřálo...
Našli jsme to správné místo, ten správný pařez, naaranžovala jsem na zem jablka a "prásk"...začalo lít jako z konve...Napravo jasno, nalevo jasno, jen nad námi mračoun a lije a lije...a my tam stojíme pod holými větvemi opadaných stromů...
...A až přestane pršet, tak se já budu muset válet na zemi na mokré dece a lovit snímky :-D














A tohle je ona....moje nádherná rozesmátá holčička...nejkrásnější na celém světě.....Alespoň pro mě.



Ještě ty dvě soutěžní :-)
"Vlku, kde jsi?"



"Red Apple"




čtvrtek 22. března 2012

A konec

Včera večer jsem se rozhodla doupravit naše fotky z hor a vložit je sem a musím říct, že mě to najednou už hrozně nebavilo. Nic nového velkolepého asi nepředvedu a pořád tu na Vás sypu hromady sněhu, když venku už svítí sluníčko, ptáci řvou a první kytky kvetou jako o život... Takže to zkrátím a udělám za tím tlustou čáru....a zimní fotky zase až v zimě. :-)

Další dny jsme stejně trávili na sjezdovce tak aktivně, že nás vyháněli skoro za tmy zaměstnanci ze svahu...A koukám, že z jednoho dne nemám dokonce ani jednu fotku :-))... Takže tu máte pár posledních cvaků krajiny a nezlobte se na mě, snad Vám to vynahradím jarními fotkami plnými sluníčka ;-)








středa 21. března 2012

Na vrcholu

Kde jsem to skončila? Aha, jak jsme vyjeli na vrchol...No a původní plán byl, že se naobědváme a pojedeme zase dolů, naskáčeme u auta do lyží a budeme lyžovat... Jenže to jsme nevěděli, že tu bude tak nádherné počasí. Teplota je sice těsně pod nulou, ale sluníčko pálí, že je skoro jen na tričko. Všude kolem ten neuvěřitelný výhled na vrcholky hor...Tohle jsme prostě opustit nedokázali. 
A tak děti celé odpoledne řádí ve venkovním dětském koutku a pokouší se lopatkami ve sněhu vyhloubit tunel do Austrálie a my dva máme konečně chvilku jen pro sebe. Ležíme na lehátku, opalujeme se, popíjíme drinky a povídáme si... A vůbec, vůbec se nám odtud nechce.






Kolega fotograf :-D











Jeden nesoutěžní "červený akcent" 



Sakra, zase jsem si stoupla na to nejhorší místo :-))



úterý 20. března 2012

Nestíhám

Prostě nestíhám. Mám tu fotky z víkendu, fotky do dalšího kola soutěže a hlavně hromadu fotek ještě z hor a já je prostě nestíhám upravit... 
Tenhle den vypadal trochu jinak než ostatní, protože jsme se hned ráno vydali do města, abychom nakoupili dárečky a pohledy...Oběd byl plánovaný na nejvyšším vrcholu v okolí...až potud vše šlapalo přesně podle plánu, takže jedna lanovka, druhá a jsme tam....a zbytek až příště :-))