Stránky PROJECT 52 ... ROK 2015

Why Not? p.h.o.t.o.

Moje fotka
"What uses having a great depth of field, if there is not an adequate depth of feeling?" W. Eugene Smith

pátek 5. října 2012

Od Toweru na Trafalgar Square

Byla neděle a v Londýně se konaly různé pietní akce k uctění památky obětí první světové války. Hned na první jsme narazili v Trinity House Garden, druhá probíhala o kousek dál u St Paul's Cathedral...a v dalších dnech jsme vídali věnce, zdobené vlčími máky, na mnoha místech Londýna.




Katedrála svatého Pavla je velkolepé místo. Dovedu si představit tu neuvěřitelnou pokoru, kterou museli cítit věřící v dobách, kdy byla postavena. Respektive "znovu" postavena, protože původní katedrála svatého Pavla byla zničena Velkým požárem Londýna v sedmnáctém století.
Dnes už jsme viděli spoustu zázraků, procestovali pořádný kus světa,... máme počítače, internet a televize na nás chrlí zprostředkované zážitky den co den... A stejně tam pak s úžasem stojíte, koukáte vzhůru, posloucháte varhany a uvědomujete si, jak jste nicotní... A také kolik potu a slz a odříkání museli obětovat ti, za jejichž peníze se tahle velkolepá nádhera vybudovala... A že to nikdy nebyli ti, kterým patřila čestná místa v prvních řadách.




Jedinečná šance, jak nás mít na fotce konečně všechny čtyři...a ještě navíc s katedrálou :-)
  

A dnes opět anglická klasika...Fish and chips 



Trafalgar Square









Žádné komentáře:

Okomentovat